برنامه ریزی حرفه ای: تصور کنید میخواهید بخوابید واز عملکرد امروزتان راضی هستید، و با حس خوب به رختخواب میروید. همینطور باانگیزه منتظر شروع یک روز دیگر هستید.افراد موفق سخت کار نمیکنند بلکه خیلی خوب برنامه ریزی میکنند و طبق برنامه جلو میروند.دراین مقاله به یکسری اصول برای یک برنامه ریزی حرفهای (planning)میپردازیم.

1. تعیین هدف و برنامه ریزی:
مهم ترین اصل برنامه ریزی داشتن هدف است. ما باید بدانیم برای چه چیزی برنامه ریزی میکنیم و یک چشمانداز از آینده خود داشته باشیم. اگر هنوز هدف بلندمدت و کوتاهمدت برای خود تعیین نکردید سریعتر دستبهکار شوید.
2. مهندسی معکوس و برنامه ریزی:
تصور کنید به هدفتان رسیدید، چه مراحلی را پشت سر گذاشتید؟ چه چیزهایی یاد گرفتید؟ چهکارهایی انجام دادید که الآن اینجا هستید؟ به این روش میگویند مهندسی معکوس. یعنی از جواب به راهحل میرسیم. لیست کارهایی که باید انجام دهید تا به هدفتان برسید را آماده کنید.
3. اولویتبندی لیست کارها :
لیستی که در مهندسی معکوس آماده کردیم، کارهایش براساس مهم و کارآمد بودن در راستای اهداف اولویتبندی میشود
4. برنامه ریزی روزانه:
خب حالا میرسیم به بحث شیرین برنامه ریزی، بعد از اولویتبندی باید این کارها را کوچک کرده و وارد برنامه ریزی روزانه خود کنیم.
مثلاً فردی میخواهد مکالمه زبان یاد بگیرد و همچین لیستی را آماده کرده است: 1.شرکت در کلاس زبان 2.خواندن چند کتاب 3.گوش دادن به فایل صوتی 4. تمرین مکالمه روزانه
باید این کارها را در برنامه ریزی روزانه خود وارد کند. مثلاً امروز خواندن 10 صفحه از کتاب زبان، گوش دادن به قسمت 1 فایل صوتی و غیره
5. اولویتبندی و تعیین زمان انجام:
در برنامه ریزی روزانه هم اولویتبندی بر اساس مهم بودن کارهاست. بهتر است کارهای مهم و سخت را ابتدای روز انجام دهیم و بعد از هر کار سخت، یک کار ساده قرار دهیم. همینطور برای هر کار یکزمان در نظر بگیرید، مثلاً گوش دادن به فایل صوتی یک ساعت زمان میبرد. ما باید نسبت به زمان محدودی که در روز داریم هوشیار باشیم و بدانیم برای هرکار چقدر زمان صرف میکنیم.
6. استراحت:
همان اندازه برنامه ریزی برای کارها مهم است، برای استراحت هم مهم است.مغز ما برای تمرکز و بهرهوری بالا نیاز به استراحت و تفریح دارد. بهتر است به ازای هر 60 تا 90 دقیقه، نیم ساعت استراحت کنید. استراحت یعنی هیچ فعالیت ذهنی و فیزیکی نداشته باشید مثل نگاه کردن به گل و گیاه، خوابیدن، بازی کردن و غیره
7. برنامه ریزیتان انعطافپذیر باشد:
دو بازه زمانی 30 تا 60 دقیقهای برای کارهای غیرقابلپیشبینی قرار دهید. ما نمیتوانیم اتفاقات روز خود را پیشبینی کنیم.
8. کارهای کوچک را حذف کنید:
خرید شارژ ، حمام کردن و … کارهای اصلی در جهت اهداف شما نیست، پس در برنامه ریزی روزانه جایی ندارد ، بهتراست قبل از شروع یا بعد از اتمام برنامه ریزی به این کارها بپردازید .
شاد و سلامت و ثروتمند باشید
مدیر سایت: محمد مهدی کهنمویی مربی بهبود فردی